Mediation Gelderland
Scheiden

Scheiden in Arnhem, Nijmegen, Elst en omgeving doe je samen met Mediation Gelderland. De gesprekken vinden gewoon bij jullie thuis plaats onder begeleiding van een MfN mediator. Scheiden vanaf € 92,50 pp!

Echtscheidingsmediation is bedoeld om de echtscheiding of de beëindiging van een geregistreerd-partnerschap of samenwoning in goede banen te leiden. Tijdens de mediation komen emoties aan bod maar wordt voorkomen dat de emoties de overhand krijgen waardoor het niet meer mogelijk is om in goed overleg afspraken te maken en zaken te regelen. Ook wordt met mediation voorkomen dat jullie tegenover elkaar in de rechtszaal komen te staan, waar vaak de één wint en de ander verliest.

De kracht van mediation is dat in goed overleg en met ondersteuning van de mediator wordt gekeken naar de best mogelijke oplossing voor jullie beiden. Zeker wanneer jullie kinderen hebben is het van groot belang dat de scheiding op een eerlijke manier gestalte krijgt, je blijft per slot de rest van je leven als ouders verbonden met elkaar. 

De mediator heeft kennis van zaken aangaande alle belangrijke aspecten rond het scheiden. Zo wordt besproken hoe de financiële situatie eruit gaat zien na de scheiding, maar bijvoorbeeld ook wie in de woning blijft wonen en hoe met het opgebouwde pensioen kan worden omgegaan. De mediator geeft heldere informatie, analyseert jullie wensen en geeft begeleiding en ondersteuning bij de te maken afspraken. Hij zal met alternatieven komen wanneer het maken van afspraken vastloopt. De mediator zorgt er ook voor dat er geen afspraken worden gemaakt die wettelijk gezien niet haalbaar zijn. Zijn er zaken waarvoor de kennis van een specialist is vereist dan geeft de mediator dit aan. Uiteindelijk zijn alle financiële zaken zorgvuldig besproken en hebben jullie hierin keuzes gemaakt, binnen de daarvoor geldende wet- en regelgeving. Het resultaat is een convenant waarin al jullie afspraken zijn opgenomen.

Een ouderschapsplan moet worden geschreven wanneer jullie minderjarige kinderen hebben, dit is een wettelijke verplichting. Het is belangrijk dat het een goed toekomstbestendig ouderschapsplan wordt, dit zorgt voor de nodige duidelijkheid en voorkomt irritaties tussen ouders, waar vaak de kinderen de dupe van zijn. Wij werken dan ook met een zeer gedetailleerd ouderschapsplan.

Een goede voorbereiding op de mediation is gewenst. Het komt een vlotte start van de mediation ten goede. Verzamel daarom alvast zoveel mogelijk de documenten die op deze lijst staan. Na het kennismakingsgesprek krijgen jullie werkdocumenten waarmee jullie goed kunnen voorbereiden op de gesprekken. 

De mediation gesprekken kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden, gewoon bij jullie thuis. Wanneer jullie liever op een neutrale plaats afspreken, is dit ook mogelijk. 

Woon je in Arnhem, Nijmegen, Elst of omgeving en wil je meer informatie over scheiden via Mediation Gelderland of even overleggen over je persoonlijke situatie, bel ons op telefoonnummer 06-16932403